Sensibilisering

Bloggen

De Platform Geletterdheid Blog brengt verhalen over geletterde mensen en de uitdagingen van geletterdheid vandaag in onze snelle, multimediale maatschappij. Wil je ook schrijven als gastblogger? Mail dan naar sara.jamine@vocvo.be.

Lees de blog hier.


 

Campagnes

De Week van de geletterdheid sensibiliseert Vlaanderen over de diverse gezichten van geletterdheid. Van 8 tot 14 september 2017 vroegen we aandacht voor laaggeletterdheid. Dit jaar stond de Week van de geletterdheid helemaal in het teken van armoede. Omdat werken aan geletterdheid een troef is om op te klimmen op de maatschappelijke ladder.

Meer informatie vind je op de website en Facebookpagina van de Week van de geletterdheid.

De Digitale Week zet elk jaar digitale activiteiten en de mogelijkheden van ICT in de kijker. Da's toch handig, dat internet richt zich vooral tot senioren die vandaag nog niet online zijn. 

 

Ambassadeurs en ervaringsdeskundigen

Ambassadeurs zijn ervaringsdeskundigen op gebied van laaggeletterdheid. Dankzij de Federatie van Centra voor Basiseducatie kan je hen uitnodigen en met hen in gesprek gaan.

Opgeleide ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting werken in alle sectoren van de armoedebestrijding. Ze ondersteunen mensen en maken armoede meer begrijpbaar.

Meer weten over ambassadeurs laaggeletterdheid en ervaringsdeskundigen in armoede

 

Heerlijk Helder

Juristen, verzekeraars, financiële instellingen, overheidsdiensten, ambtenaren en vele anderen verpakken hun boodschap vaak in nodeloos onbegrijpelijke taal. Toch is iedereen gebaat bij een heldere communicatie. Daarom lanceerde Hautekiet de campagne 'Heerlijk Helder' en verzamelde hij goede en slechte voorbeelden van klare taal. Je vindt ze terug op www.heerlijkhelder.be

 

 

 

 

Getuigenissen

Wil je meer weten over werken aan geletterdheid? Bekijk dan deze filmpjes met getuigenissen.

Ronny verbetert zijn schrijfvaardigheid

Gerry verbetert haar Nederlands

Sylvie ontdekt haar mogelijkheden

Eric krijgt promotie

Georges solliciteert voor een nieuwe job

Meneer Strubbe en de iPad2
 

Rolanda leert met de computer werken

Jan Vanderhaeghen in 'De Laatste Show'

Het memorandum van jongeren in armoede

Digitale kansen voor mensen in armoede