Neem deel aan het lerend netwerk 'Geletterdheid in een CVO'

Verduidelijking

Op woensdag 1 februari 2017 organiseren Vocvo en de pedagogische begeleidingsdiensten van het volwassenenonderwijs het lerend netwerk 'Geletterdheid in een CVO'. We nodigen je van harte uit om hieraan deel te nemen. 

Deze netwerkdag staat grotendeels in functie van de geletterdheidsmodules die gebaseerd zijn op de ‘Matrix: Nederlands en leren leren’. Ervaringsdeskundigen komen spreken over de L-modules die ze ingericht hebben. Wat liep er goed? Wat liep er fout? Welke doelgroep wilden ze aanspreken? Ook het inrichten van open modules komt aan bod. 

Het lerend netwerk wil ook ondersteunen inzake de detectie van geletterdheidsnoden. Daarom ontwikkelden we knipperlichtlijsten. Die lijsten zullen we tijdens de netwerkdag toelichten en verspreiden. Opdat je ook na dit lerend netwerk over handvaten beschikt om verdere stappen te zetten, wordt tijdens het netwerk tijd voorzien om in functie van je eigen centrum zélf aan de slag te gaan (samen met een ervaringsdeskundige, een pedagogisch begeleider en andere centra).   

Uiteraard vergeten we de geletterdheidsmodules niet te kaderen in een breder geheel. Het uiteindelijke doel van deze modules is de geletterdheid verhogen van cursisten. Door enkel op geletterdheidsmodules in te zetten, kan deze doelstelling niet verwezenlijkt worden. Tijdens dit lerend netwerk verliezen we de integrale aanpak dus zeker niet uit het oog.
 

Wanneer

woensdag 1 februari 2017, van 10 tot 15.30 uur
 

Waar

Katholiek Onderwijs Vlaanderen, Guimardstraat 1, 1040 Brussel  

De locatie ligt op ongeveer 15 minuten wandelafstand van het station Brussel-Centraal [kaartje] [routebeschrijving]

 

Prijs

Gratis

 

Meer info

  • Download de uitnodiging hier (pdf).
  • Een handig sjabloon dat je kan gebruiken om alle vereiste administratieve informatie over een open module in neer te schrijven, vind je hier.
  • Meer info over de geletterdheidsmodules vind je hier

 

Inschrijven

Schrijf je hier in.

 

23-12-2016