Chris De Nijs wint Wablieft-prijs 2017

VRT-journalist Chris De Nijs ontving vandaag de Wablieft-prijs voor duidelijke taal. De andere twee finalisten voor de Wablieft-prijs van 2017 waren de organisatie Helder Recht en het charter 'Geletterde Gemeente'.

Je ziet hem vaak op straat tussen veel mensen en voor bedrijfspoorten. Bij betogingen en stakingen staat hij klaar met de microfoon. Dan zie je VRT-journalist Chris De Nijs op zijn best. Hij legt sociale kwesties eenvoudig uit in zijn eigen woorden. Vaak bericht hij over moeilijke zaken die voor veel mensen van belang zijn. Dankzij De Nijs kan iedereen begrijpen wat er precies gebeurt. Daarom ontving hij vandaag in Mechelen de Wablieft-prijs voor duidelijke taal.

Al 20 jaar reikt Wablieft de Wablieft-prijs uit. Wablieft is het Centrum voor Duidelijke Taal. Met de prijs bekroont Wablieft mensen en organisaties die zich inzetten voor duidelijke taal. Omdat ze die zelf gebruiken of omdat ze anderen aansporen om dat te doen. In een ideale wereld zelfs allebei. Want dat blijft voor 1 op de 7 mensen in Vlaanderen erg nodig.

Lynn Claerhout (Wablieft)

 

12-12-2017